hero image

Rosberg Verstappen és Leclerc párharcáról: Ezt akarják a szurkolók!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

Motorsport.hu
2022/07/23 08:00
Nico Rosberg élvezi a Red Bull Racing és a Ferrari izgalmas csatáját, és a korábbi világbajnok szerint a bajnokság sem dőlt még el.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

Bár Max Verstappen rövid idő alatt jelentős előnyre tett szert Charles Leclerc-rel szemben, a monacói az elmúlt néhány futamon csökkenteni tudta azt. Silverstone-ban egy a Verstappen autójába ragadó szénszáldarab segítette, de Ausztriában egyértelműen a Ferrari volt a legjobb csapat.

Nico Rosberg nincs meggyőződve arról, hogy a Red Bull Racing a leggyorsabb csapat: „Szerintem az F1 elképesztően izgalmas, a bajnoki címért folyó verseny még mindig nagyon nyitott. A Ferrari még mindig gyors, azt mondanám, hogy még mindig előnyben vannak a Red Bull-lal szemben" - mondta a korábbi pilóta a Sky Sports F1-nek.

Egy versenyhétvége alatt is jelentősen változhat a mérleg a Red Bull Racing és a Ferrari között. A Ferrari például gyorsabb volt a francia második szabadedzésen, de Verstappen hosszú etapjai jobbnak tűntek. Rosberg szerint ez a holland alacsonyabb leszorítóerejének köszönhető.

A Francia Nagydíjon Verstappen és Leclerc ismét egymással egymással küzdhet, előzésekkel a pályán. Rosberg meglepődött, hogy még mindig ilyen jó a hangulat kettejük között, hiszen a két pilóta már többször találkozott egymással a pályán, heves csaták keretein belül.

Ennyi közvetlen harc esetén biztos, hogy „egy összeérés vagy egy incidensről alkotott eltérő vélemény" lesz a vége. Sőt, Rosberg még reménykedik is egy ilyenben, mer „szurkolóként szeretnénk, ha a dolgok kicsit jobban felforrósodnának”.