hero image
dppi

Verstappen az élen az FP2-n Abu-Dzabiban, Russell a második!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2022/11/18 14:51
A hétvége első „normális” szabadedzésén 3 tizedes előnnyel Max Verstappen végzett az élen, mögötte pedig George Russell és Charles Leclerc végzett.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Magyar idő szerint 14 órakor vette kezdetét a Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíj második szabadedzése. Az elsőn a Mercedesek voltak a leggyorsabbak, miközben 8 beugró pilóta is részt vett az edzésen.

Az FP2-n már a csak a megszokott pilóták ültek a volán mögé, és szinte rögtön a zöld jelzés után megtelt a Yas Marina-pálya, és az FP elején Bottas állt az élre, Alonso pedig pár perccel később szélesen vette az 1-es kanyart.

Ezt követően Leclerc vette át a vezetést, Hamilton alatt pedig nagyon megcsúszott a Mercedes. Verstappen átvette a vezetést, Perez pedig a harmadik helyre jött fel, így közel féltávhoz érve Red Bull-Ferrari-Red Bull volt a minta az élen.

Verstappen tovább javított az idején, míg a következő percekben így alakult át a sorrend: Verstappen, Russell, Leclerc, Hamilton, Perez, Sainz, Ocon, Alonso, Ricciardo, Bottas.

A hátsó egyenesben Leclerc mérte el a féktávot a közepes keveréken, miközben a pilóták már a versenyszimulációkat teljesítették, ezért komoly javítás már nem történt az élmezőnyben.

Ez tehát azt jelenti, hogy Verstappen 3 tizedes előnnyel végzett az élen Russell előtt, Leclerc harmadik, Hamilton negyedik lett, majd Perez és Sainz következett. Mögöttük az Alpine párosa, majd Ricciardo jön, az utolsó F1-es hétvégéjét teljesítő Vettel pedig a tizenkettedik lett.