hero image
Charles Leclerc / Twitter

Leclerc: A Mercedest elkaphatom, a mi szintünkön vannak

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2023/03/19 10:16
Charles Leclerc úgy gondolja, hogy a Mercedes versenytempója nagyjából a Ferrari szintjén lehet, ugyanakkor a felzárkózását nehezíthetik a középmezőnyben kialakuló DRS-vonatok.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Izgalmas futamra van kilátás Szaúd-Arábiában, ahol bármi megtörténhet, hiszen könnyű vezetői hibát véteni. A biztonsági autónak az elmúlt futamokon is sok szerep jutott, így azok számára lehet ez a mentőöv, akik hátulról rajtolnak.

Az élmenők közül Max Verstappen és Charles Leclerc is ilyen cipőben jár, hiszen a hollandnak technikai gondja akadt az időmérőn, míg a monacói pilótát egy motorcsere repítette a 2. helyről a 12. pozícióba. Vajon képes lehet innen visszakapaszkodni a dobogóra a Ferrari-pilóta?

„Nem tudom, mennyire lesz könnyű előzni ezen a pályán” – vélekedett Leclerc. „Úgy tűnik, a középmezőnyben mindenki rendkívül közel van egymáshoz a versenytempó tekintetében. És ha van egy DRS-vonat, akkor az nagyon megnehezíti a dolgokat.”

„De mindent beleadok majd, megpróbálok minél gyorsabban visszajönni az élre. És majd meglátjuk, mi történik” – tette hozzá a monacói, aki amellett, hogy igyekszik gyorsan előrébb lépni, az esetleges ütközésekből is szeretne kimaradni.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a Red Bull mögött meglehetősen kiélezett a küzdelem, hiszen az Aston Martin, a Mercedes és a Ferrari is hasonló tempóra képes. Leclerc főként Russellt és Hamiltont emelte ki, őket lehet esélye elkapni.