hero image
dppi

Marko nem tud kiigazodni a Ferrari csapatfőnökén

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2023/04/27 06:59
A Red Bull Motorsport Forma-1-es csapatának sportszakmai tanácsadója, Helmut Marko megkérdőjelezte Frederic Vasseur hozzáállását a Ferrari szezon eleji szenvedéséhez.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

A Scuderia 2023-ban még nem tudott dobogóra állni, annak ellenére, hogy tavaly ők voltak a Red Bull legnagyobb kihívói. Most a Mercedes és az Aston Martin is el tudott mellettük húzni, így három futam után a negyedik helyen állnak a konstruktőrök között.

Az SF-23 teljesítménye sem volt igazi, miután a Bahreini Nagydíjon az autón komolyan koptak a gumik, műszaki problémákkal is szembe kell néznie a gyártónak, ahogyan tavaly is. Charles Leclerc már az első versenyen elhasznált kettőt a vezérlőelektronikából, így Szaúd-Arábiában tízhelyes rajtbüntetést kapott, amit vélhetően továbbiak követnek később.

Ezek a problémák már az első hónapokban komoly próba elé állították a Mattia Binotto helyét januárban, az Alfa Romeótól érkező Vasseurt, aki ennek ellenére optimistán nyilatkozik mindenhol. A Mercedes is sokat szenved új gépével, de Ausztráliában Lewis Hamilton második helye számukra reménykeltő lehetett.

A Blicknek a vasárnapi Azerbajdzsáni Nagydíj előtt Marko elmondta: „A Mercedes egyértelműen tudni akarja, mivel tudnak a legtöbbet előrelépni és fejlesztésekkel érkeznek Bakuba.” A Ferrari kapcsán kicsit értetlenkedett: „Nem igazán értem, miért lát Vasseur mindent ilyen pozitívan.”